
MEHUN VALMISTUSPROSESSI
Ennen puristusta omenat pestään, jonka jälkeen ne murskataan pienemmiksi. Omenamurskasta puristetaan koneellisesti mehu, jonka määrä on yleensä noin 50%-70% omenoiden määrästä. Mehun määrä riippuu omenalajikkeesta sekä omenan kypsyydestä. Omenat kannattaa mehustaa mieluummin hieman raakoina kuin liian kypsinä.
Puristettuun mehuun lisätään C-vitamiini, jonka jälkeen se pastöroidaan eli kuumennetaan noin 80 asteiseksi. Tämän jälkeen kuuma mehu pakataan hygieenisiin hanapakkauksiin.

LAATUTAKUU
Mehustamon toiminta on suunniteltu niin, että mehun laatu olisi moitteeton.
Omenat pestään käsin ennen puristusta, jolloin voimme varmistua, ettei sekaan joudu roskia tai pilaantuneita omenoita.
Omenat murskataan koneellisesti murskaimella, joka hienontaa omenat kahdessa vaiheessa. Tämä tekee omenoiden rakenteesta sellaisen, että ne mehustuvat mahdollisimman tehokkaasti.
Murskauksen jälkeen omenat puristetaan mehuksi vedenpaineella toimivalla hydropuristimella. Tämä puristin toimii tehokkaasti niin, että omenoista saatavan mehun määrä on mahdollisimman suuri. Mehu puristuu suodattimen läpi, mikä vähentää valmiiseen mehuun joutuvan sakan määrään ja mehusta tulee näin kirkkaampaa.
Puristuksen jälkeen mehu pastöroidaan eli kuumennetaan 80 asteeseen. Kuumennukseen käytämme spiraalista pastörointilaitetta. Tämän laitteen etuna on mehun nopea kuumentuminen, jolloin mehussa säilyvät sekä maku että vitamiinit.
Kaikki toimintamme tapahtuu puhtaissa sisätiloissa, jolloin pystymme varmistamaan korkean elintarvikehygienian mehustuksen jokaisessa vaiheessa.

MEHUN SÄILYVYYS
Avaamattomat hanapakkaukset säilyvät huoneenlämmössä noin vuoden verran. Avattu pakkaus säilytetään jääkaapissa, jossa se säilyy hyvänä noin kuukauden verran. Mehuun lisätty C-vitamiini parantaa mehun säilyvyyttä.
.